SEA OF THIEVES

PVP ÉS HG
TIPPEK

Alapelvek

A harcban fontos az egyéni teljesítmény, de még fontosabb az összhang, azaz hogy mindenki a megfelelő pillanatban a megfelelő helyen legyen és a megfelelő dolgot tegye. A galleonon ez egyenesen létkérdés. Ha egyik oldalon sincs döntő pvp fölény, akkor egy harc általában egyetlen kritikus ponton (elvi hibán) dől el. A győztes oldalon ez többnyire a másik hajó immobilizálása és sikeres boardolása, a vesztes oldalon pedig az, hogy nincsenek ott az emberek a hajón, amikor kellene, illetve nem azt csinálják, amit kellene.


Prioritások

  1. Süllyedés közvetlen elhárítása (vödrözés)
  2. Board megakadályozása. Ha van boarder a hajón, akkor azt megölni/kilökni
  3. Ágyúszög tartása, ágyúzás, nyomásgyakorlás
  4. Javítás addig, hogy a vizet egyetlen ember szinten tudja tartani
  5. Mozogjon a hajó (horgony fent, és legalább egy vitorla működik)
  6. Maradék lyukak bejavítása
Ezek közül egy-egy szintet szükség esetén fel lehet cserélni, abból még nem lesz katasztrófa. De ha a süllyedő hajón vödrözés helyett a horgonyt húzod, vagy boarder jelenlétében javítani kezdesz, abból igen. Meg kell szokni, be kell gyakorolni a prioritásokat!

Egy gyakori szituációs példa: két galleon áll egymás mellett, mindkettő szitává lyuggatva, minden árboc fekszik. A hajódon 2 ember halott, 2 vödrözik. Szerencsére nem jön boarder, mert a másik hajó is bajban van, így sikerül lejjebb vinni a vízszintet. Mi a következő lépés? Az egyik ember felmegy ágyúzni! Ha nincs szög, csinál magának! Amint a két halott visszajön a ferryről, szintén ágyúzni vagy boardolni mennek, és csak akkor segít az egyikük vödrözni, ha az az egy ember már nem tudja tartani a szintet.
Ha ágyúzás helyett javítani, vagy árbocot húzni kezdenétek, akkor a másik hajó kezdene lőni, boardert küldeni, így hamar fölénybe kerülne.Szerepek

A szerepek összevonódnak a kisebb hajókon:
Brigen a kormányos vödrözik, de a javítás közös feladat a flex-szel.
Sloopon a kormányos javít és vödrözik is, de a rutinosabbaknál már teljes a munkamegosztás.

A javító, a boarder, de még a kormányos is folyamatosan ágyúzik, ha épp más dolga nincs. Lényeges, hogy boardolás vagy halál esetén mindig legyen valaki, aki átveszi a kiesett szerepet, és a legjobb, ha ez előre meg van beszélve. Mindenkinek értenie kell egy kicsit mindenhez!

A kajákat még a meccs előtt osszátok el! Az ananászokat elsősorban a boarder és az ágyús kapja. A kormányosnál és a javítónál pedig legyen hús, mert ők kevesebb találatot kapnak, így a túltöltést jobban tudják hasznosítani.


Kormányos

Taktika kisebb hajó (sloop) ellen:

Taktika nagyobb hajó (galleon) ellen:

Ágyús

Színes golyók:

Boarder

Javító


Teendők boarder ellen

Utolsó frissítés: 2024.02.05.