A zenekari zenész három direktívája Balage szerint:

1. Önzetlenség
A közös hangzással foglalkozz, és csak másodsorban a saját hangszereddel (azzal otthon kell, egyedül). Légy tudatos abban, hogy a játékod milyen együttes hatást kelt a többiekével. A spontán virtuózkodás önző dolog, és könnyen elronthatja az egész zenét. A zenekar előbbre való a zenésznél, aki ezt nem képes felfogni és ehhez tartani magát, válassza a szólókarriert!

2. Nyitottság
A zenekar összes dolgát-baját intelligens ember módjára, odafigyeléssel, közösen kell megoldani..Ha bárminemű saját problémádat nem tárod a többiek elé, ne várj megértést tőlük! Ha pedig nem vagy hajlandó tudomást venni a problémákról, akkor ezzel belesütöd a saját igénytelenségedet az egész zenébe. Ez a legbotfülűbb közönségnek is feltűnik.

3. Céltudat
Légy tudatos abban, hogy mit akarsz elérni a zenekarral! A zene addig él, amíg változni, fejlődni tud, ehhez pedig kitűzött célokat kell teljesíteni, újra és újra. Ha azt látod, hogy a többiek nálad lényegesen komolyabban veszik a zenélést, akkor távozz mielőbb! Előbb-utóbb úgyis nyilvánvalóvá válik a dolog, és akkor már mindenkinek jobb, ha előbb. És végül: ne kelljen rugdosni téged ahhoz, hogy ezt a három direktívát észben tartsd!

2008. augusztus 25.
Makrai Balázs